Per primer any, el Festival Internacional de Jazz Barcelona, que organitza més de 100 concerts i activitats durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre, ha apostat per inaugurar la festa no només amb música sinó també amb una gran varietat de menjars de diversos països.

Al migdia la Liceu Big Bang ha estat la primera de sortir dalt l’escenari. D’aquests sons orquestrals s’ha donat pas al grup La Calor, que amb la fusió electrònica d’arrels llatinoamericanes han fet ballar els primers curiosos. Finalment, el duo format pel pianista Grégory Privat i el percussionista Sonny Troupé han tancat la primera part de concerts.

La música ha continuat a la tarda amb la “brass band” contemporània de la Perdiu Grouse, el swing de l’Orquesta Ilegal i la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, que hi ha aportat els seus sons balcànics. El grup The Excitements, considerats els capdavanters de la música negra a la ciutat, seran els encarregats de cloure la festa. Durant els canvis d’escenari la música ha continuat viva amb els sons de Nova Orleans que ha protagonitzat la Barcelona Street Band.

Pel que fa la zona gastronòmica s’han ofert menjars d’arreu, des del Japó o l’Índia fins a Amèrica del Sud, passant per països del Mediterrani. Fins i tot s’ofereixen productes per a vegans o sense gluten. En total hi ha una quinzena de parades i caravanes ambulants.

El maridatge entre música i cuina de carrer ha tingut un gran èxit de públic durant tota la jornada.

Aquesta activitat ha servit com a punt d’inici del Festival Internacional de Jazz de Barcelona, que enguany ofereix una àmplia programació en què destaquen concerts com el de Txarango amb la Barcelona Big Latin Band i Chucho Valdés el 21 de novembre al Sant Jordi Club o el de Noa, que actuarà amb artistes convidats el 9 de desembre al Gran Teatre del Liceu.