Una trobada que permet viatjar en el temps. Dones convertides en aristòcrates, aventureres o exploradores i homes transformats en caçadors de recompenses o científics obsessius. Cotilles, ulleres d’aviador, mosquets i barrets de copa alta. I molta imaginació. Cadascú pensa i crea el seu personatge per donar vida a un moviment retrofuturista que va sorgir de les pàgines d’autors com Julio Verne o H. G. Wells i s’ha acabat estenent a múltiples manifestacions artístiques.

La tercera Fira Steampunk de Barcelona inclou una exposició de vestuari i també un concurs per valorar les millors peces dels més petits. Però també, una competició de vilans i vilanes. Els participants han hagut d’exposar els seus personatges i mostrar les seves maldats per tal que el jurat valorés la figura més imponent però també el millor pla de destrucció mundial. Una programació que es complementa amb duels de te, jocs de rol i conferències i que també reuneix professionals del sector.

La fira s’organitza coincidint amb la celebració de l’EuroSteamCon, la Convenció Europea d’Steampunk i aquest any es trasllada a les Cotxeres de Sants, on al segle XIX es guardaven els tramvies de tracció animal però que aquest cap de setmana es rendeix al fervor industrial.