Roger Mas va ser el convidat a amenitzar la cinquena edició de la Festa de la Llança, novament a la Fàbrica Moritz. L'Associació d'Editors va proposar 280 nous títols que Òmnium Cultural va agrupar en quatre categories al web de la Llança. Al llarg d'un mes 6.000 participants han fet 9.000 votacions, gairebé el doble que l'any passat. El gremi és optimista de cara a Sant Jordi. ALBERT PÈLACH, president Associació d'Editors en Llengua Catalana "Hi ha moltes novetats al mercat. Diguem que el mercat del llibre, i del llibre en català en particular, des de finals de l'any passat sembla que s'ha animat una mica. Hem fet una bona campanya de Nadal." Amb totes les limitacions, el resultat de la Llança permet apuntar intencions de compra. En la categoria de ficció 'Algú com tu', de Xavier Bosch, recentment premiada amb el Ramon Llull, ha estat una de les cinc novel·les amb més vots. XAVIER BOSCH, escriptor "Sant Jordi, per mi, sempre ha sigut el millor dia de l'any. Ja quan era un simple vianant, que t'ho passes molt bé remenant llibres i veient autors i tot plegat. Si tens la sort,a a més, d'estar a l'altra banda..." Les altres quatre novel·les escollides han estat 'Amor prohibit', de Coia Valls; 'Com si fos ahir', de Teresa Muñoz; 'Un any i mig', de Sílvia Soler, i 'La venjança dels almogàvers', d'Andreu González i Ramon Gasch. ANDREU GONZÁLEZ, escriptor "Hem actualitzat la crònica de Muntaner, però també complementant-la amb fons gregues. Perquè, és clar, ell, una cosa que no li convenia, doncs mirava cap a una altra banda i no l'explicava." A la festa es van conèixer també les cinc obres de no-ficció i els cinc llibres de narrativa infantil-juvenil amb més recomanacions, a més, de les cinc portades més votades.

RESULTATS DE L’APARADOR WEB LA LLANÇA DE ST. JORDI:

En la categoria de ficció
Algú com tu, de Xavier Bosch; Amor prohibit, de Coia Valls; Com si fos ahir, de Teresa Muñoz; La venjança dels almogàvers, d’Andreu González Castro y Ramon Gasch, i Un any i mig, de Sílvia Soler.
En la categoria de no-ficció:
La puta historia de Catalunya de la iaia, de Jofre Martell Camprubí, Oliver Vergés, Pere Mejan il·lustr.; Les set caixes, de Dory Sontheimer; Lletraferides, d’Assumpta Montellà; No ens calia estudiar tant, de Marta Rojals, i Sóc de l’oest. Lo #putollibre del Sr. Postu, del Sr. Postu.
En la categoria infantil-juvenil:
Al teu rotllo, de Flavia Company; Arriba el Sr. Flat!, de Jaume Copons; Heysel, d’Armand Company; Patufet, on ets?, de Roger Roig i Hugo Prades, i Xènia, #KeepCalm i fes un tuit, de Gemma Pasqual.
La millor coberta:
El silenci del far (il·ustració d’Aaron Twa i disseny de Tono Cristòfol), Endevinalles per a tothom (Il•lustracions de Núria Feijoó), I et despertes mentre les papallones filen (Il·lustracions de Joana Santamans), Seguirem vivint (Il•lustracions d’Elisabet Pedrosa) i Un fill (disseny de Mariano Rolando i fotografia de Catrin Welz).