L'any 98 el 'Videomaton show' es va estrenar a BTV. Un programa que recollia els missatges que havien gravat els ciutadans al videomaton, una càmera situada al carrer. Tothom podia tenir el seu minut de glòria i, en poc temps, es va convertir en un dels programes insígnia de la casa, fins i tot va ser la finestra habitual per a alguns personatges de la ciutat. Ara, el programa torna adaptat als nous temps, com el '#Selfiematon'. I ho fa amb la mateixa parella de presentadors al capdavant, Joan Spin i Imma Sust. JOAN SPIN i IMMA SUST, presentadors de '#Selfiematon' "Nosaltres vam fer un programa quan ni tan sols existia el wifi. Estem parlant de fa 18 anys. Per nosaltres això és un somni fet realitat, estem fent el programa que sempre havíem volgut fer amb tots els mitjans del món." De fet, aquest aparell serà de nou l'ànima de la festa. S'han renovat dos antics videomatons, ara, però, sense cintes, sinó amb connexió 4G, que obre, fins i tot, la possibilitat de fer reproducció en directe. Però més enllà de l'aparell, en plena era digital, el programa també es nodrirà dels vídeos rebuts a través de les xarxes socials. "Avui en dia qualsevol pot fer videomatons perquè qualsevol amb un mòbil pot fer vídeos i penjar-los. Nosaltres oferim un espai per recuperar aquesta queixa, aquesta reivindicació." Aquest dijous 23 d'abril, dia de Sant Jordi, s'estrenarà el videomaton situat a la plaça de Catalunya i tothom qui ho vulgui podrà gravar el seu missatge perquè el divendres, a les 22 h, s'emetrà el primer '#Selfiematon'.

Segons expliquen els seus creadors, el ‘Videomaton show’ “va revolucionar el món de la televisió, en oferir la possibilitat a l’espectador del carrer, no solament de tenir un minut de glòria per sortir a la tele, sinó la llibertat d’expressió necessària que el públic d’una televisió pública necessita i es mereix”. Expliquen que aquella experiència va servir per recollir “testimonis exclusius, brillants i irrepetibles que van deixar petits retrats de la gent de Barcelona en el tombant del segle”.

18 anys després de la seva estrena, el programa torna a BTV amb el ‘#Selfiematon’, un espai que no es limita a la pantalla de televisió sinó que aprofita tots els canals de difusió possible. El ‘#Selfiematon’ és una proposta de la productora La Lupa Produccions per a BTV i compta amb els dos presentadors de l’espai original: Joan Spin i Imma Sust.