Julio Manrique

(ACN/Redacció) El ple del Patronat de la Fundació Teatre Lliure ha escollit aquest dimecres Julio Manrique com a nou director de la institució. L’actor i director teatral exercirà el càrrec des de l’1 de febrer del 2024 fins a l’1 de febrer del 2029. Després de la voluntat de Juan Carlos Martel de deixar el càrrec, s’ha iniciat el concurs públic en què s’han presentat 11 candidatures. L’elecció de Manrique s’ha fet d’acord amb la diversitat de “gènere, edat i experiència”. Martel continuarà exercint les funcions fins a finals de gener del 2024.

“L’experiència i les seves capacitats, un valor afegit”

En un comunicat, el Teatre Lliure ha explicat que s’ha apostat per Manrique “per la seva destacada experiència professional en el món de les arts escèniques i en la creació de projectes artístics”.

Estem convençuts que la seva experiència i les seves capacitats seran un valor afegit per a la fundació en els propers anys i contribuiran a enriquir encara més el nostre propòsit com a teatre d’art per a tothom”, han comentat.

Manrique podrà començar a treballar en la programació de la temporada 2024-2025 a partir de l’1 de novembre. Això sí, la Fundació i la nova direcció hauran d’explorar com es concreta aquesta possibilitat.

Com ja es va anunciar, Juan Carlos Martel deixarà de ser director del Teatre Lliure a partir del 31 de gener del 2024. Martel va convertir-se en director de la Fundació Teatre Lliure el gener del 2019 després de ser elegit per un concurs públic i finalitzarà el seu contracte el 31 de gener del 2024. Martel va dir que les raons de no voler continuar són “estructurals” i tenen a veure amb la manca de “condicions” per continuar amb el seu projecte.