El Teatre Lliure ja ha escollit nou director: el dramaturg Carlos Martel Bayod, que ha estat triat per majoria absoluta entre els membres dels patronat d’aquesta entitat. En un comunicat del Lliure, la comissió de valoració ha avalat el projecte de Martel perquè el consideren “el més complet i adient” d’entre els 11 que han entrat a concurs.

L’argument principal fa referència a la coincidència en la línia del procés de reforma iniciat per la fundació del Lliure. A més, la comissió de valoració també ha donat suport al projecte artístic de Martel que, assegura, “satisfà les necessitats” del teatre.

15 anys d’experiència entre bastidors

Juan Carlos Martel Bayod va dirigir el seu primer muntatge l’any 2005 a la Sala Beckett. Va ser amb ‘Atemptats contra la seva vida’, de Martín Crimp. Una aposta que la Beckett va repetir els dos anys següents, en què també va confiar amb aquest dramaturg. El seu primer contacte professional amb el Lliure va arribar el 2011, quan va dirigir ‘L’espera’, de Remo Binosi. Des de llavors, Martel ha dirigit en sis ocasions més en aquest teatre. L’últim cop va ser a finals de la temporada passada, quan va presentar el muntatge ‘Sis personatges – Homenatge a Tomás Giner’. Ara, tindrà per davant l’encàrrec de dirigir l’entitat després de la dimissió de Lluís Pasqual el mes de setembre.