Villarroel Julio Manrique

(ACN/Redacció) La Villarroel estrenarà el pròxim 15 d’octubre l’obra ‘Love, love, love’, una mirada “àcida” als somnis de joventut i les generacions perdudes. Dirigida per Julio Manrique, amb el text de Mike Bartlett com a base, l’espectacle fa un viatge en el temps a través dels seus protagonistes —interpretats per Laia Marull, David Selvas, Clara de Ramon i Marc Bosch—, que en el transcurs de quatre dècades deixaran de ser joves, tindran fills i hipoteques, i descobriran que potser l’argument de la cançó ‘All you need is love’ dels Beatles no és prou sòlid. Segons ha explicat Manrique, es tracta d’un espectacle fet amb “humor” que pretén veure “què uneix i què separa” les diferents generacions, a través d’una mirada “crítica, però també tendra”.

La història se situa a l’any 1967, quan la cadena BBC va emetre ‘Our world’, el primer programa via satèl·lit en viu de la història. Al món sencer, milions de persones van poder veure al mateix temps la mateixa proposta, un fet que es podria considerar, segons Manrique, una mena de “precursor” de la globalització.

Els personatges es deixen guiar al compàs d”All you need is love’

“Els diferents països triaven què ensenyar i en el cas d’Anglaterra van ser els Beatles”, afegeix el director. És en aquest moment que dos dels personatges principals de l’obra, la Sandra —interpretada per Marull— i en Kenneth —interpretat per Selvas—, es deixen guiar completament pel compàs d’‘All you need is love’, convençuts que “tot és possible”. “Els protagonistes són joves, se senten propietaris del seu destí i volen ser lliures”, detalla.

Però tal com ha assegurat Manrique, el temps és “tossut” i durant el transcurs de l’obra seguirà l’evolució de les seves vides i incorporarà també les vides dels seus dos fills, interpretats per Clara de Ramon i Marc Bosch, que es faran grans amb ells i un dia passaran comptes amb el món que els han deixat els seus pares.

Una obra que busca crear debat

Segons Manrique, un dels punts forts de la proposta, que es podrà veure des d’aquest mateix diumenge i fins al 3 de desembre a La Villarroel, és el “debat” que genera. Segons el director, ho fa a través de les veus dels personatges joves fent servir “la ficció i el teatre”. També considera que era la voluntat de Bartlett, que va crear una història el 2011 que actualment encara és ben “vigent”.