El crític i editor Josep Maria Castellet va visitar el plató de betevé l’any 1997. Joan Barril va entrevistar l’editor literari que va dirigir Edicions 62 des dels seus inicis. Llavors Castellet tenia 70 anys i ja va fer una mica de repàs de la seva trajectòria amb una mirada panoràmica a la seva vida, marcada també per l’època franquista.

L’entrevista va tenir un marcat contingut polític i també va tenir algun moment distès, com quan Barril li va preguntar què hauria de passar perquè Castellet s’afaités la barba.

Josep Maria Castellet va morir amb 87 anys. Va rebre diversos reconeixements com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, el 2002, així com la Medalla d’Or de la Generalitat i el Premi Nacional de les Lletres, el 2010.

Referent en el món editorial i literari

Castellet va començar a dirigir Edicions 62 l’any 1964, fins al 1996. L’any 2012 va publicar ‘Memòries confidencials d’un editor. Tres escriptors amics’ per explicar la història de l’edició de llibres en català i quina relació va tenir amb Montserrat Roig, Baltasar Porcel i Salvador Espriu.

Homenatge al Teatre Romea el 2015

Familiars i amics de Josep Maria Castellet es van reunir el mes de gener del 2015 per recordar la figura de l’editor en un acte al Teatre Romea amb la presència del conseller de Cultura d’aquell moment, Ferran Mascarell.