Jay-Jay Johanson ha tornat a embadalir Barcelona amb un concert a l’aire lliure a la plaça dels Àngels, dins la programació de les Festes de la MercèAmb més de vint anys de trajectòria a l’esquena, l’artista suec ha repassat alguns dels seus èxits més icònics. Però sobretot ha aprofitat per presentar el seu últim treball d’estudi: ‘Kings cross’ (2019).

Un artista amb segell BAM

L’actuació del músic suec ha representat un dels plats forts del BAM (Barcelona Acció Musical), que enguany arriba a la seva 26a edició. Es tracta d’una cita anual que pretén aprofitar les Festes de la Mercè per oferir actuacions de propostes musicals emergents, tant d’àmbit nacional com internacional. Tot i que Jay-Jay Johanson ja és un músic consolidat, la seva participació encaixa dins la filosofia del BAM.

El director artístic de la proposta, Marc Campillo, l’encarregat de configurar la programació entén que “en els seus inicis, Johanson va suposar la mena d’artista que nosaltres reivindiquem”. Campillo assegura que el programa sempre ve marcat pels plans de gira dels artistes i el músic suec comptava ser a Barcelona en aquestes dates. Per aquest motiu, assegura, “és tot un honor que vingui en el marc del BAM”.

Un any més, una edició multitudinària

Els concerts del BAM  són una de les apostes musicals més esperades de les Festes de la Mercè cada any. Aquest 2019 ofereix 43 propostes musicals diferents d’artistes locals i internacionals. Les seves actuacions es reparteixen en quatre escenaris diferents: a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, el Moll de la Fusta, la plaça de Joan Coromines i la plaça dels Àngels.

Tot i que el gruix de concerts per la Mercè és cada any més gran, Campillo assegura que “el públic segueix responent millor any rere any”. El director entén que “les propostes del BAM, en una sala, mourien entre 100 i 200 persones. En concerts com el d’avui, hi veiem milers”.