El nou accés destaca per una gran il·lustració del litoral barceloní feta per Xavier Mariscal i una escultura metàl·lica de l’artista Raul Beteta. La figura representa una balena-veler, està articulada i amb moviment, i penja del sostre. A més, el museu també ha renovat el vestíbul millorant-ne el servei de taquilles, informació i el guarda-roba. D’altra banda, s’ha estrenat una botiga i una sala d’exposicions al primer pis, anomenada Espai Mirador, que acollirà la mostra “Llaverias i el mar”.

Per estrenar la nova entrada, s’ha fet un espectacle teatral a càrrec de la companyia Artristras. Seguidament, ha començat l’acte oficial d’inauguració amb una visita pel nou recinte i l’interior de les Drassanes. Tothom qui ho vulgui pot apropar-se a veure el nou vestíbul del Museu Marítim, que romandrà obert durant tot el cap de setmana per mostrar els canvis que s’hi han fet.

Amb la finalització d’aquest nou accés acaba una remodelació que va començar el 2010. Ara, la intenció dels responsables és fer exposicions, i la primera arribarà a finals de 2016. Serà una mostra semitemporal que explicarà la història de les drassanes i les galeres. Pel que fa a la resta de les obres de remodelació, a principis d’estiu es preveu obrir un camí des del museu fins als jardins del Baluard, que passa per les torres. Amb aquesta iniciativa, els visitants al museu tindran accés a una activitat més.