El Festival In-Edit, dedicat al gènere documental musical, és un lloc tradicional de trobada entre la música i pel·lícules. L’edició d’enguany, totalment en línia, presenta un ample ventall d’oferta per a tots els gustos musicals.


La programació de betevé incorpora, enguany, l’emissió d’alguns dels documentals al programa ‘Música moderna’. Al llarg de tres setmanes emetrem, cada dissabte, continguts de l’edició de l’In-Edit 2020 per l’emissió en TDT.

Dissabte 7 de novembre a les 17.40 h

‘Octavas’, de Uri Altell i Iván Garriga

Una pel·lícula documental dirigida per Uri Altell i Iván Garriga que narra diferents experiències vitals al voltant del poder de la música per transformar vides. La pel·lícula està protagonitzada per Antonio Arcos, Jorge Drexler i Fermín Muguruza, entre d’altres.

Dissabte 14 de novembre a les 17.40 h

‘Ciudadano Fernando Gallego: baila o muere‘, d’Álex Salgado i Jorge Rodríguez

Un documental sobre la carrera accelerada de Nando Dixkontrol (o Fernando Gallego, el seu nom real) el mític discjòquei del ‘Psicódromo’, la discoteca més avantguardista i efímera de Barcelona, l’autèntic temple de la música màkina a Catalunya.
Una pel·lícula codirigida per Álex Salgado i Jorge Rodríguez i amb banda sonora de Frans Beltrán, que compta amb la participació de Front 242Megabeat o Nitzer Ebb, així com personalitats de l’escena barcelonina com Ricard Robles, codirector del Sónar, o el DJ Raúl Orellana.

Dissabte 21 de novembre a les 18.05 h

Maruja Limón. Échale limón‘, de Sofia Niubó

Maruja Limón, el quintet barceloní de pop llatí i aflamencat reflexiona sobre la seva trajectòria i el retrobament anhelat amb el públic al festival Cruïlla XXS, després de mesos d’aïllament per la pandèmia.
Un curtmetratge que trobem en l’apartat de Talent Jove del Festival.

‘Sheila Blanco, la voz de las poetisas del 27’

La cantant i compositora Sheila Blanco evoca la seva musical infantesa i el seu particular homenatge a les poetesses oblidades de la generació del 27. Un tribut que es va poder gaudir al festival Cruïlla XXS.
Un curtmetratge amb direcció d’Ambar Corrias, Alma Fernández, Alícia Schaeffer, Azul Zárate. Càrol Tomé i Daniel Jódar que es presenta a la secció de Talent Jove del festival In-Edit.

‘Vive, baila, posa’ de Valentina Riveiro

El voguing és un ball que es caracteritza per moviments rectilinis i que juga amb els posats com els models.
L’escena ballroom que va sorgir a Harlem en els 80, ha arribat a Espanya i segueix funcionant com un espai segur per a la comunitat LGTBIQ+.

‘Helsinki 79’, de Pablo Fontenla

Documental surrealitsta sobre un fals duet de Benidorm de música lleugera, Eufemiano i Lalo, que inesperadament va tenir un èxit de vendes a Finlàndia. 40 anys després, el fill del seu productor finlandès els buscarà per saber tota la veritat. Curtmetratge en competició.
Opta a premi del públic a millor curtmetratge.

l’In-edit més reivindicatiu
L’In-Edit més reivindicatiu