Can Travi Nou, al barri d'Horta, ara és un restaurant. No ha perdut, però, l'essència de la masia, que es va construir al segle XVIII. CAROLINA MARTÍN, grup de recerca de turisme cultura i territori del CETT "La família benestant dels Samsó tenien aquesta casa pairal, tota plena de vinyes que, a més a més, també tenien bestiar." Eren els amos d'una altra finca, Can Travi Vell, relativament a prop d'aquesta. D'aquí li'n ve el nom de Can Travi Nou. A principis del segle XIX es va produir un canvi de propietat, poc habitual encara a l'època. "Passa a mans dels masovers de Can Travi Vell, que en aquest cas són la família Simó, que actualment encara són els amos del mas." Abans tenia la forma clàssica de masia rectangular i amb dues plantes. Tot i l'ampliació que s'hi va fer, encara s'hi pot veure l'estructura original. "Aquesta reforma que van fer el 1920 va voler respectar moltíssim aquest primer format de masia. Inclús es va construir sobre les bigues per poder-ho respectar." El mateix respecte pel passat que trobem a l'interior de l'edifici. Recreacions que recorden l'ús primigeni que tenia. Com aquest pou. El celler, fotografies dels habitants de l'estança, objectes i elements que es feien servir... "Aquí dintre és allò típic que després de segar ho guardaven aquí dintre." Tot plegat, ens permet, encara que sigui per uns instants, fer un viatge en el temps. "Poder avui en dia, el 2013, encara, entrar en una masia del segle XVIII. Poder estar en les mateixes estances en que estaven en el segle XVI, XVII o XVIII i poder reviure una mica aquesta part més històrica."

Construït al segle XVIII i reformat el 1920, l’edifici de Can Travi Nou allotja un restaurant però manté viu l’aire de masia catalana. Originàriament, era propietat de la família Samsó, que es dedicava al cultiu de la vinya i el bestiar. Actualment encara s’hi troben elements del passat pairal, tant per fora com per dins.