GABRIEL COLOMÉ, regidor del PSC "Una cosa és no caure en l'academicisme i l'altra és ser gens rigorosos amb la història". ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "El primer que veus és un discurs a través d'un vídeo. Escolti, aquell vídeo és una incitació a l'odi". JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de Cultura "Acusar algú d'incitar a l'odi és una cosa greu, que espero que hagi pensat abastament". ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "Està utilitzant aquesta exposició al servei del seu projecte polític. No fa falta que es faci l'ofès amb nosaltres". GABRIEL COLOMÉ, regidor del PSC "No intenti el bipartit PP-PSC. En temes d'història no hi ha bipartits, ni tripartits. Hi ha la veritat i punt". JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de Cultura "La veritat i punt. Però suposo que admetrà que hi deu haver diverses maneres d'explicar aquesta veritat. O no?"

En un debat viu a la Comissió de Cultura, la regidora del PP Àngels Esteller ha assegurat que amb l’exposició, el govern “busca arrels, símbols i mites per reescriure la història per a una Catalunya independent”. “Aquella va ser una Guerra de Successió i no de secessió com s’interpreta”, ha denunciat Esteller. La regidora popular, que ha reclamat la bibliografia que s’ha fet servir per a la mostra, ha afegit que el contingut d’un dels vídeos “és una incitació a l’odi”.

Des del PSC, Gabriel Colomé ha dit que el concepte d’estat català no existia el 1714. “Dir que era una guerra entre catalans i espanyols és mentida literalment i històricament”, ha reblat el regidor. Colomé creu que l’exposició té un “esbiax” i ha reclamat “rigor i transparència” al govern municipal. L’exposició “Fins a aconseguir-ho! El setge de 1714″ està comissariada pel catedràtic d’història Francesc Xavier Hernàndez.

El tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, s’ha defensat de les crítiques al·legant que “el procés sobiranista actual no es farà pels fets de fa 300 anys sinó per la voluntat dels catalans de 2014”. Ciurana ha demanat als grups de l’oposició que no es basin en “apriorismes”. “En quina part de l’exposició es diu que és una guerra de secessió i no de successió?” ha preguntat als grups el responsable municipal de Cultura. El tinent d’alcalde ha reptat Esteller a posar una denúncia a la Fiscalia si creu que un vídeo incita a l’odi. Ciurana ha qualificat de “greu” l’acusació de la regidora del PP.