Delorean es trobava al país centreamericà per motius professionals. La setmana passada havien participat en el festival de música electrònica i cinema Mutek, i pensaven estar-se més dies de gira al continent americà. Va ser a Ciutat de Mèxic on van rebre, el dia 6, una trucada que els avisava que corrien perill perquè estava a punt de produir-se un tiroteig allà on eren i que havien, per tant, de canviar d’hotel per garantir-se la seguretat. Així ho van fer dos d’ells, mentre que la resta, seguint també les recomanacions dels captors, van ser destinats en principi a un altre lloc.

Un cop separats en dos grups, i empesos per un afany lucratiu, els van començar a trucar a les habitacions de l’hotel (que va resultar ser el mateix), per instar-los a desfer-se dels mòbils per tal de deixar-los incomunicats, sota amenaça de matar-los en nom del perillós càrtel dels Zetas si no els feien cas. Durant 48 hores, els van impedir moure’s ni posar-se en contacte amb algú. Mentre va durar el segrest, els autors de l’acció delictiva van comunicar-se amb familiars dels músics per reclamar-los diners. Aquests, però, van avisar la policia. Tant les forces de seguretat espanyoles com la basca i la mexicana van treballar plegades per resoldre el cas satisfactòriament, després de 30 hores de converses telefòniques amb els delinqüents.

El mètode del segrest virtual s’ha estès molt a Mèxic en els últims temps. Un empresari català de Mollet també va ser víctima recentment d’una modalitat delictiva semblant. Delorean ha decidit posar fi a l’estada a Mèxic i té previst tornar a Barcelona en les pròximes hores.