Barcelona ha acollit aquest dissabte una trobada de bestiari festiu amb pirotècnia, anomenada Bestiuari. És la segona vegada que Barcelona acull aquesta reunió de bèsties. La primera es va fer el 2007, a l’estiu, i d’aquí ve el seu nom.

En aquesta edició primaveral hi han participat una cinquantena de bèsties de foc vingudes d’arreu dels Països Catalans, de les quals una vintena provenien de colles barcelonines. Tots junts han omplert el Parc de Sant Martí de cultura popular.

La trobada que ha impulsat el grup barceloní de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, ha comptat amb tota mena de figures festives. Els assistents hi han pogut veure àligues, bous, cucaferes, dracs, mulasses, peixos diabòlics o víbries.

Al matí, els grans protagonistes han estat les bèsties de foc de la ciutat. Les colles han organitzat tallers i activitats per als infants al voltant d’una gran plantada. Al migdia les bèsties exposades han participat en una cercavila.

Però no ha estat fins al vespre que el foc s’ha convertit en el centre de la trobada. A les 19 h ha començat el correfoc del Bestuari, que no ha acabat fins a les 21 h a la plaça de la Gàbia, on se celebraran les ballades de lluïment. Està previst que en acabar les colles participants celebrin un sopar de germanor.