La mateixa jornada de Sant Jordi, el gremi ja va calcular que la facturació seria molt similar a la de l’any passat, i això que el 2017 el dia del llibre va caure en diumenge. No anaven pas errats. La diferència ha estat d’un 2 % superior aquest 2018. Segons el gremi, el temps va jugar a favor de les vendes que en alguns casos es van allargar fins ben entrat el vespre.

Creixen els títols venuts i el número d’exemplars

Segons les dades de LibriData i LibriRed, el nombre de títols venuts ha superat els 53.000, un 2,44 % més que l’any anterior. Una altra xifra positiva són els 1,62 milions de llibres que s’han venut a Catalunya durant aquesta jornada. Un 1,72 % més que el 2017.

Pel que fa al gènere, els catalans han comprat llibres de ficció en un 34,54 %, una xifra molt similar als que han optat per la literatura infantil i juvenil en un 33,81 %. Darrere el segueixen les vendes de títols de no-ficció que han estat d’un 31,65 %. Aquest darrer gènere és el que més ha crescut perquè enguany hi ha hagut molta oferta de llibres de no-ficció en català.

El rànquing dels més venuts es manté, però amb algun canvi

El Gremi de Llibreters també ha fet públic la llista dels llibres més venuts durant Sant Jordi. En la majoria de categories no hi ha hagut canvis. Martí Gironell amb ‘La força d’un destí’ ha estat el llibre més comprat de ficció en català. Pel que fa a ficció en castellà la novel·la més venuda ha estat ‘Las hijas del Capitán’, de María Dueñas. Pel que fa als llibres de català no-ficció ha encapçalat el rànquing ‘Operació urnes’, de Xavier Tedó i Laia Vicens. En el cas de castellà no-ficció ha guanyat amb vendes ‘Las almas de Brandon’, de César Brandon Ndjocu. En el gènere d’infantil i juvenil en català el títol més venut ha estat ‘Contes de bona nit per a nenes rebels’, d’Elena Favilli i Francesca Cavallo. On s’ha produït un canvi és en la categoria d’infantil i juvenil en castellà. Finalment ha passat de la segona posició a la primera ‘De (casi) todo se aprende’, de Paula Gonu.