La cavalcada de la Mercè és, cada any, un dels màxims exponents de la cultura popular a la Festa Major de Barcelona. Aquest diumenge, la desfilada de gegants, capgrossos, bèsties i resta de figures de la ciutat ha començat a les 18 h al carrer de Pelai i ha recuperat el recorregut tradicional, que es va modificar els anys anteriors a causa de la pandèmia.

Després de passar per la plaça de Catalunya, la Rambla i el carrer de Ferran, la cavalcada arribarà cap a les 20 h a la plaça de Sant Jaume, quan les colles entraran a l’Ajuntament amb els balls dels capgrossos Macers, de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat.

L’homenatge de la comparsa Visca Picasso

Sota el nom de ‘La cavalcada de les arts’, a la desfilada d’enguany hi haurà els gegants de Kíiv, la ciutat convidada per la Mercè, que es van presentar divendres i ja van debutar durant el Toc d’Inici. També participarà la comparsa Visca Picasso, en homenatge al 50è aniversari de la mort de l’artista.

La desfilada de la Mercè és l’acte de la festa major que, des del començament del segle passat, ha estat més constant i vistós. Els gegants són l’eix central d’aquest esdeveniment, organitzat per la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona.

Kíiv tindrà la seva pròpia colla gegantera

L’Olga i en Volodímir són els gegants de Kíiv que s’han creat expressament per a la Mercè d’enguany. El tècnic de festes de l’ICUB, Joan Camps, ha explicat en directe als micròfons de betevé durant la cavalcada que són una reproducció dels fundadors de la capital ucraïnesa. L’obra és de l’artesà i escultor Jordi Grau, però no es quedaran a Barcelona. Viatjaran cap a Kíiv per quedar-s’hi, ja que allà es fundarà una colla gegantera per primera vegada a la història.

Camps també ha detallat que els portadors dels gegants són catalans, de diferents colles, però un grup de dansaires ucraïnesos els acompanyen mentre, de tant en tant, ballen.

Què vols saber de les Festes de la Mercè 2023?

Comparteix a: