La Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró acollirà, a partir d’ara, bona part del fons bibliogràfic de Paco Camarasa —llibreter, comissari de BCNegra i propietari de la llibreria Negra y Criminal—, mort l’any passat. La companya de Camarasa, Montse Calvé, va prendre la decisió de cedir aquest fons, fonamentalment de novel·la negra, a la biblioteca d’aquest barri d’Horta-Guinardó i situada a tocar de l’Hospital Vall d’Hebron. Camarasa va ser-ne conductor del club de lectura durant més de 10 anys.

Més de 600 exemplars de novel·la negra

Uns 600 llibres, 500 novel·les i 100 assajos, molts dels quals dedicats pels autors. És el fons bibliogràfic de Paco Camarasa, llibreter i activista cultural especialitzat en el gènere de la novel·la negra. Entre els volums donats, es troben llibres de col·leccions llegendàries com per exemple ‘La cua de palla’, d’Edicions 62, o ‘Etiqueta negra’, de l’Editorial Júcar. Així la Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró, especialitzada en el gènere policíac, disposa ja de 3.500 exemplars de novel·la negra. De fet, dins d’aquest apartat, han creat una secció específica amb el nom de Paco Camarasa.

La tria d’obres cedides s’ha fet basant-se en el llibre ‘Sangre en los estantes’, de l’editorial Destino, on Camarasa va fer una selecció dels imprescindibles del gènere.

Paco Camarasa, apassionat de la literatura

Paco Camarasa, d’origen valencià, va morir l’any passat a l’edat de 67 anys a Barcelona. Apassionat de la literatura, va dirigir durant 14 anys, entre el 2002 i el 2015, la llibreria Negra y Criminal, que estava ubicada al barri de la Barceloneta. També va ser comissari del festival BCNegra des de l’any de la fundació del certamen, el 2005, fins al 2017.