Des del 9 de desembre i fins al 6 de gener el bar del Teatre Condal és un petit cabaret. Després de les funcions d”El pare de la núvia’ s’hi representa ‘Fins als… Nadals’. L’espectacle, que poden veure unes 60 persones per funció, fa una lectura irònica de tot el que comporten les festes nadalenques.

Els espectadors entren al bar i hi troben un esperit molt nadalenc…però en aquest cabaret els i les mestres de cerimònies es reserven moltes sorpreses… I la primera és que no tot són elogis a les festes, perquè al cap de poc ja estan anunciant que n’estan “fins als… de Nadal”. La proposta: suprimir el mes de desembre i, de retruc, les festes de Nadal. La paròdia sarcàstica s’alterna, però, amb moments en què Nadal és més o menys tolerat.

Musical de petit format

L’estructura de ‘Fins als… Nadals’ és la d’un enfilat d’esquetxos, ara musicals, ara teatrals. Aquests darrers escenifiquen tòpics de les festes, com els inacabables menjars familiars. També fan aparició personatges nadalencs tan nostrats com el caganer o la tia Pepa.

Els intèrprets canten versions accelerades i una mica gamberres de nadales de tota la vida (‘Jingle bells’, ‘Last Christmas’) o cançons sobre les festes de Nadal d’artistes actuals, com Joan Dausà, Elena Gadel o Obeses.

La posada en escena de ‘Fins als… Nadals’ és de Míriam Escurriola, mentre que Jordi Teixés n’assumeix la direcció musical i Beatriz Macias s’ha encarregat de les coreografies. La companyia està formada per vuit intèrprets, però hi ha dos repartiments de quatre que es reparteixen les funcions. Al vídeo són Laia Leal, Laura Font, Ferran Enfedaque i Javi Vélez. L’altre repartiment el formen Alexandre ArsÀngels Cervelló, Clara Giralt i Sílvia Puertas.