manifest Club Capitol

Centenars de professionals del teatre i espectadors han signat un manifest per defensar les sales de teatre de Barcelona. El text arriba pocs dies després de l’anunci que el Club Capitol tancarà a l’estiu del 2020 si els propietaris no s’avenen a allargar el contracte de lloguer al Grup Balañá.

Entre els professionals que s’han adherit al manifest hi ha noms com els de Sergi Belbel, Julio Manrique, Marta Buchaca, Vicky Peña, o la companyia Dagoll Dagom, entre d’altres. El document pressiona l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i la Generalitat perquè assumeixin el compromís per protegir les sales de teatre i la seva activitat. A banda del tancament del Capitol, aquesta setmana també s’ha anunciat que La Vilella abaixarà el teló definitivament.

“Cal posar-hi remei”

El manifest assegura que “la desertització cultural” de Barcelona tindrà un impacte immediat sobre els professionals del teatre perquè “queden orfes d’espais on tirar endavant la seva feina”. En aquest sentit, demanen la protecció de les sales culturals perquè “Barcelona està perdent sales a un ritme vertiginosament preocupant”. Davant d’aquest fet, els professionals del sector escènic avisen: “Cal posar-hi remei com més aviat millor”.

L’acció dels professionals arriba el mateix dia que l’ADECTA (l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya) hagi pressionat els propietaris del Capitol, el Grup Balañá i l’Ajuntament perquè es garanteixi la continuïtat de la sala a la Rambla.