El grup musical Txarango ha anunciat que es dissol després de 10 anys als escenaris. Els fans, però, tindran encara oportunitats de veure’ls en acció. Abans de marxar presentaran un nou disc que ja han començat a enregistrar. Serà el quart treball d’estudi de la formació catalana i està previst que es publiqui la primavera del 2020.

Una gira circense

Per presentar el darrer disc, la banda del Ripollès ha programat una gira de comiat. A diferència de les anteriors, es tracta d’una gira autogestionada i faran els concerts en un espai itinerant molt especial: una carpa de circ pròpia (excepte en els concerts en format festival). Es tracta d’un somni que el grup reconeix que els acompanya des que va néixer la formació.

A part de ciutats catalanes com Vic, Amposta, Mataró i Terrassa, també visitaran Mallorca i al País Valencià. A Barcelona hi tocaran el 3 de juliol en el marc del festival Cruïlla Barcelona. Les entrades de les diferents actuacions ja estan a la venda. La formació ha anunciat els detalls de la gira de comiat a través dels seus perfils a les xarxes socials. El últims concerts de Txarango seran a Girona el febrer del 2021, moment en el qual el teló s’abaixarà per darrera vegada.

Les aparicions espontànies de Txarango a Barcelona

Txarango són coneguts per les seves aparicions per sorpresa en diferents punts de Catalunya. A Barcelona eren habituals els seus concerts espontanis per Sant Jordi a la plaça de Sant Felip Neri emulant la lletra de la cançó ‘Amagada primavera’. També han aparegut en diverses mobilitzacions per causes com l’acampada a Gràcia en favor dels refugiats.

Durant la seva trajectòria s’han posicionat a favor de la independència de Catalunya, el referèndum de l’1 d’Octubre i, posteriorment, l’alliberació dels presos del procés. També han actuat en els concerts de clausura de la Diada Nacional de Catalunya.

Pel que fa als concerts programats, el grup ha estat sempre un dels plats forts de festivals com el Cruïlla Primavera, on van fer doblet; els concerts a la platja del Bogatell de la Mercè, o bé el festival Cruïlla, al costat de Pet Shop Boys. Amb tot, el grup va saltar ràpidament a la fama ja amb el primer disc i des de llavors ha guanyat diversos premis ARC i ha omplert les sales i places on ha tocat.