El barri de Sant Antoni disposa, des de fa un parell de mesos, d’una nova iniciativa cultural i educativa. Es tracta de Crisi, un espai de pensament crític. L’han posat en marxa tres sòcies que venen de tres camps d’estudi diferents: Clàudia Caparrós (poesia), Namrod Carrasco (filosofia) i Raquel Miralles (feminismes).

Un espai per pensar

Tot i tenir trajectòries i experiències diverses, les tres sòcies tenen en comú la necessitat de tenir un lloc per pensar que sigui fora dels espais institucionals. Per això van crear Crisi, un local per poder seguir llegint, estudiant i pensant; i fer-ho de manera compartida. “A casa estem sempre soles, no podem trobar l’espai aquest de discussió, de pensament crític”, diu Miralles. Així van muntar una cooperativa, que és el tipus d’organització menys jeràrquica que han trobat, i han obert portes. Tothom que tingui ganes de compartir coneixement hi és benvingut.

Una llibreria singular

Crisi organitza activitats i tallers al voltant del pensament. Els cursos són de durades variables i tracten temes com els feminismes antiracistes o els malestars contemporanis. També hi tenen una petita llibreria. “La idea principal era que la gent que vingués a fer els cursos pogués també trobar els llibres que es farien servir o que es treballarien als cursos que plantegem”, explica González.

La llibreria ha anat creixent i, ara, ja pensen a ampliar-la, sobretot al voltant dels tres eixos que els interessen: pensament crític, feminismes i poesia. Això no treu que explorin altres temes o que incloguin una secció infantil per acompanyar els més menuts a comprendre el món canviant en què vivim.