El Grec Festival Barcelona 2019 arrencarà el 26 de juny als Jardins del Grec amb un concert de música a les 22 h. La banda que obrirà el festival serà Kronos Quartet, originaris dels Estats Units i amb un gran ressò internacional. Des del 2012 no s’havia programat cap espectacle musical per encetar el festival. Llavors va ser Pascal Comelade l’artista triat, tot i que el concert es va suspendre per la pluja.

El Kronos Quartet té un ampli repertori de 45 anys de carrera. S’interpretaran composicions de Philip Glass i la compositora nord-americana d’electrònica Jlin. Una de les particularitats que farà especial la vetllada seran les projeccions de l’artista Alba G. Corral i els petits concerts de l’Esmuc just abans de l’actuació de Kronos. Per aquesta ocasió es posen a la venda les entrades a preus populars de 12 euros.

Kronos Quartet Festival Grec 2019

Enguany el festival anirà lligat amb la cultura de parla anglosaxona, amb espectacles provinents d’Austràlia, els Estats Units i Gran Bretanya. A més, a l’hora de programar els espectacles la direcció del festival ha tingut en compte la paritat.

Tancarà el Grec la companyia Parking Shakespeare

La companyia catalana Parking Shakespeare reconeguda per representar obres de William Shakespeare a l’aire lliure, concretament al Parc de l’Estació del Nord, tancarà el festival el 31 de juliol al vespre. Fa 10 anys que es va crear amb la voluntat d’acostar a tots els públics la dramatúrgia de l’artista britànic de forma gratuïta. Al Grec hi portaran dues representacions diferents. La primera serà ‘Titus Andrònic’, sota la direcció d’Israel Solà i Carla Rovira, a les 19.30 h, als Jardins del Grec. I a les 22 h hi haurà la funció de ‘L’amansi(pa)ment de les fúries’. Veure cada obra costarà 12 euros, però si es volen veure les dues costarà 18 euros.

companyia Parking Shakespeare

El Grec d’enguany portarà noms consagrats de l’escena internacional. Hi participaran Isabel Huppert, Peeping Tom, William Forsyte, Rodrigo Garcia i Ivo van Hove, entre d’altres. Van Hove és un director de teatre belga que portarà al Teatre Lliure – Fabià Puigserver ‘Tan poc vida’ (A little life), els dies 3 i 4 de juliol.

El Palau de la Música s’incorpora al festival

D’entre tots els espais que acull el Grec (37 en total) destaca la incorporació del Palau de la Música amb un espectacle de circ. La companyia Circa, amb seu a Austràlia, presentarà ‘En masse’ (23 i 24 de juliol). Es representarà un muntatge del que diuen que és de risc i amb una gran explosivitat d’acrobàcies i energia. La música que acompanyarà l’espectacle serà de Stravinski i Shubert.

La direcció del festival ha explicat que una de les perles del Grec serà l’actuació de l’artista novaiorquès Taylor Mac. Amb una imatge de drag-queen, oferirà l’espectacle A 24-decade history of popular music (Abridged), en què s’explicarà la història d’Amèrica amb música i cançons. Es tracta d’una versió reduïda (3,5 h) d’una obra que recorre els Estats Units i que té una durada de 24 hores. La representació es farà al Teatre Lliure – Sala Fabià Puigserver, 10 i 11 de juliol, a les 20.30 h.

Pots consultar tota la programació del Grec en aquest pdf.