Tot i que la presentació oficial es farà d’aquí a tres setmanes, el nou director del festival, Ramon Simó, ha explicat les línies mestres d’aquesta nova edició. Un dels encàrrecs que es va fer al nou responsable va ser una major integració a la ciutat. En aquest sentit, l’espectacle gratuït d’inici del festival és una aposta que es pretén que tingui continuïtat en el futur.

El director s’ha referit a una nova dinàmica del festival, que “generi un canvi de tracte amb els espectadors de Barcelona, més pròxim, amb espectacles que siguin per a tothom“. Després de 36 edicions, el nou director busca una transversalitat de públics i estils: “que quan un obri el programa es pregunti què fan avui, i a partir d’aquí establir una relació de sóc públic del Grec, no de la música del Grec o del teatre del Grec”, ha dit Simó.

Pascal Comelade i la Cobla Sant Jordi

El festival se celebrarà entre l’1 i el 31 de juliol de 2012. La festa ciutadana es farà el 30 de juny i el primer espectacle serà l’endemà. Els protagonistes seran el músic rossellonès Pascal Comelade i la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, que presentaran al Teatre Grec l’espectacle que ja van portar a L’Auditori.

A banda de l’espectacle inaugural, el director del Grec, Ramon Simó, i el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, han avançat que el festival comptarà amb uns 65 espectacles, entre els quals destaquen els artistes i les companyies de Marcel·lí Antúnez, Contrapunctusdanceport, els italians Compagnia TPO, la Coral Cantiga, Teatre Nu o el pallasso Tortell Poltrona.

L’Escola de l’Espectador

Entre les activitats paral·leles hi destaca la carpa amb l’Escola de l’Espectador, un espai on el públic tindrà la possibilitat de conèixer els espectacles entre bastidors. També es faran diverses xerrades a les biblioteques públiques, on el director del festival es presta a explicar el festival als barcelonins.