Més de 112.000 visitants han validat un renovat Còmic Barcelona que en la seva 37a edició ha crescut en 2.000 metres quadrats més que l’any passat. L’homenatjat d’enguany ha estat el pare dels superherois de Marvel, Stan Lee, a qui s’ha dedicat una exposició sobre la seva figura i obra. Tot i que l’espai expositiu, enguany, ha desbordat la fira i ha ocupat per primer cop el MNAC. El museu ha exposat originals de les noves aventures de Corto Maltés, el mític personatge d’Hugo Pratt que ha tornat a la vida gràcies a Rubén Pellejero.

Daniel Clowes, per primera vegada a Barcelona

Una de les visites més esperades ha estat la de Daniel Clowes, un referent del còmic independent nord-americà per títols com ‘Wilson’, ‘Ghost world’ i, el més recent, ‘Paciencia’, en què planteja un viatge en el temps per canviar el passat. Al seu univers, a vegades surrealista, no hi ha superherois sinó personatges reals, inadaptats, punk, que ens obren tota la humanitat de les seves vides.

 

El Caravaggio de Milo Manara

Els seus còmics han contribuït a l’alliberament sexual de més d’una generació. El mestre del còmic eròtic, Milo Manara, autor d’obres com ‘El clic’, ha presentat al Còmic Barcelona la segona entrega del seu treball sobre Caravaggio, ‘La Gracia’: la vida i l’obra del pintor barroc a través del prisma del dibuixant italià.