La gran varietat de grups i d’estils diferents de jazz és una de les característiques del cicle Dijous Jazz que any rere any organitza el centre cívic Can Deu.  En total, 15 concerts ompliran aquest cicle que comença amb el quartet Galicat, nascut al conservatori del Liceu, i que s’allargarà fins al 3 d’octubre.

Jazz per a tots els gustos

Entre la programació hi ha alguns grups que repeteixen al centre com  l’Acoustic Guiri Explosion i el seu jazz manouche combinat amb tocs de blues i soul. “Sempre estem molt contents de participar en aquests cicles perquè el públic és genial i el lloc és meravellós”, comenta Fanny Abela, membre del grup.

També repeteix Marc Ferrer, que aquesta vegada oferirà dos concerts amb dues formacions diferents: The big jamboree i Marc Ferrer Trio feat i amb Marian Barahona & Paul Evans. Precisament amb aquest segon conjunt aprofitaran per presentar el seu darrer disc: “Un disc amb temes propis i versions de jazz de les que més ens agraden”, comenta Ferrer.

Concerts al jardí, un mes abans

Una de les novetats d’aquesta edició del cicle Dijous Jazz és que els concerts es traslladaran al jardí al maig, un mes abans del que és habitual. Per tant, els dos concerts de l’abril es faran a la sala d’actes, però a partir del maig els concerts es faran al jardí, això sí, sempre que el temps ho permeti. Siguin al jardí o a la sala d’actes, tots els concerts es faran a les 20.30 h i costen 8 euros, tot i que s’ofereixen descomptes del 50 % als més joves.

El jazz com a actitud

Coincidint amb l’inici del cicle Dijous Jazz el centre cívic Can Deu també llançarà la campanya “Can Deu Jazz actitud” amb la idea que l’esperit del jazz estigui present en totes les activitats del centre de manera transversal. “La música jazz té una actitud que el fa diferent de qualsevol estil musical; parlem d’empatia, de cocreació, de recerca, diversitat, risc, actitud positiva, atenció als detalls”, comenta Marta Córcoles, directora del centre cívic.