“El 86è aniversari de la tieta Pili” és el títol de la nova exposició que es pot veure al Centre Cívic Sagrada Família. Recull les il·lustracions que han fet les participants del taller de gravat Espai Brut sobre un personatge fictici: la tieta Pili.

16 il·lustradores han posat imatges a la vida imaginada d’aquesta dona i han representat moments determinats del naixement, l’adolescència i totes les etapes de la seva vida. La mostra té forma d’una festa d’aniversari. L’edat de la tieta, 86 anys, l’han triada, segons exlica la il·lustradora Anna-Lina Mattar, perquè “és l’esperança de vida de la dona actualment en aquest país”. I afegeix que “volíem celebrar això, tota una vida i tot el que pot haver passat durant aquesta vida des de mirades molt diferents”.

Visibilitzar la il·lustració feta per a dones

És la segona vegada que el taller Espai Brut organitza una exposició amb motiu del Premi de Relats Curts en Femení, que impulsen la Biblioteca i el Centre Cívic Sagrada Família. Rat Mas, que també pertany a aquest espai d’il·lustració, considera que aquesta col·laboració els permet reivindicar la figura de la dona il·lustradora, i donar-li visibilitat en la cultura barcelonina.

Els treballs reuneixen una diversitat d’estils per explicar els moments d’una vida i històries possibles, com les presentades al Premi de Relats en Femení, que es lliurarà el dia 7 de març. La mostra es podrà veure fins al diumenge dia 10 a la sala del Centre Cívic Sagrada Família.