Una setantena de fotografies de 21 autores fan un recorregut per la història de la ciutat, dels anys 30 als 90. Es tracta de l’exposició “Barcelona Fotògrafes” que s’emmarca dins dels actes de celebració del 8 de març. De moment es pot visitar a la plaça Comercial, però després recorrerà els districtes de la ciutat.

L’exposició s’estructura en tres blocs i recull les captures de Kati Horna, Anna Maria Martínez Sagi, Carme Garcia Padrosa, Rosa Szücs del Olmo, Colita o Anna Boyé, entre moltes d’altres.

Isabel Segura, curadora de l’exposició, recorda que moltes vegades s’ha invisibilitzat les dones en la història de la fotografia i assegura que aquesta exposició és una oportunitat per reivindicar la seva mirada: “Aquesta mirada configura una altra narrativa de Barcelona, una Barcelona més quotidiana, de trepitjar carrer.”

Barcelona s’internacionalitza, anys 30

Als anys 30 arriben a Barcelona fotògrafes procedents d’altres països europeus que fugen de l’auge del nazisme. Barcelona és un recer per a les fugitives, perseguides en els seus països d’origen. Alhora, les atreu pels canvis polítics que se succeeixen des de la proclamació de la Segona República.

Des del terrat, dels anys 40 al 70

En els primers anys del franquisme la vida de les fotògrafes circula pels terrats, convertits en observatoris, centres veïnals i vitals, i també per les
cuines transformades, durant unes hores, en laboratoris fotogràfics.

A peu de carrer, dels anys 70 als 90

Barcelona, a principis dels anys 70, viu en conflicte. Les fotògrafes de la dècada dels 70 es fan un lloc als mitjans de comunicació i participen en la creació de nous llenguatges i tornen a a trepitjar el carrer.