Cada any el World Press Photo tanca amb un registre de públic de desenes de milers de persones. El primer dia d’obertura al públic, ha estat un èxit. La mostra, que enguany s’ha avançat mig any, inclou 143 fotografies, de les més de 80.000 que es van presentar al concurs.

Entre els visitants hi hem trobat alguns dels fotògrafs exposats, com el Santi Palacios, que va aconseguir el segon premi en la categoria de Notícies Generals amb una imatge de dos germans nigerians plorant després de ser rescatats d’una pastera al Mediterrani pel vaixell de l’ONG catalana Proactiva Open Arms.

En aquesta primera jornada oberta al públic, també ha passejat per l’exposició la barcelonina resident a Nova York, Carla Tramullas, guanyadora del primer premi de la categoria Narrativa Immersiva del concurs Narrativa Digital amb ‘The dig’, una instal·lació que reflexiona sobre les relacions humanes amb temes com la transsexualitat, o els cyborgs. La peça permet que l’espectador interactuï, per fer-lo més partícip de l’experiència.

Les imatges de la tretzena edició del World Press Photo són un resum del 2016, un any en què la violència, la guerra i el drama dels refugiats han estat molt presents.