Catalunya genera més del 40 % de la producció espanyola d’aquest sector. La moda nupcial catalana és present arreu del món, tot i que el principal mercat és l’europeu amb Itàlia al capdavant del rànquing de compradors, seguit de França i Alemanya. El sector dels vestits de núvia a l’estat factura uns 1.300 milions d’euros i suposa més d’un 12 % sobre el conjunt del sector tèxtil. El sector té una xarxa de 700 companyies, que donen feina a 6.000 persones i produeixen cada any 755.000 vestits de núvia.

El saló de la Bridal  Fashion Week ha obert aquest divendres les portes amb més de 300 expositors, dels quals una vuitantena hi participen per primera vegada. Un 65 % són marques internacionals, més presència estrangera i també més compradors estratègics, en total, 800, un 15 % més que l’edició anterior. I això ho han notat els responsables de les marques presents al saló que expliquen com els visitants busquen les marques espanyoles, de fet, 1 de cada 10 núvies porta un vestit fet a l’estat.

El primer dia de saló ha coincidit amb l’últim dia d’activitat a la passarel·la. La darrera desfilada que s’ha pogut veure al recinte firal de la Gran Via és la de Demetrios, el dissenyador nord-americà d’origen grec que ha presentat la seva col·lecció per al 2018. Dissenys que han destacat pel seu toc clàssic i a la vegada, amb glamur. Ha apostat per faldilles de tul, brodats i sobretot molta pedreria. També han desfilat vestits amb tall de sirena. Però s’ha fet una darrera desfilada al Museu Nacional d’Art de Catalunya, el MNAC, la marca Pronovias ha apostat, com en d’altres edicions, per aquest espai per mostrar les seves novetats en vestits de núvia.