La cita se celebra al Parc del Fòrum per tretzena vegada després d’un contracte de cessió de l’espai que l’empresa Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha adjudicat a la FECAC, que assegura que la Feria de Abril s’hi celebrarà, com a mínim, fins al 2019.

Entre les novetats destacades d’enguany, hi figuren la Casa de la Cultura i una desfilada de moda flamenca, però també un nou sistema de reutilització d’envasos. És una aposta ferma per la cura del medi ambient, per primera vegada s’utilitzaran exclusivament gots i plats reutilitzables que el públic adquirirà en concepte de lloguer i que, si ho desitja, podrà bescanviar als punts habilitats.

Al llarg de 10 dies, hi ha programades actuacions musicals de diversos estils (sevillanes, rumbes, flamenc, etc.) i tallers de danses tradicionals, entre altres propostes. També cal destacar el concurs de casetes i el concurs gastronòmic, dotats amb premis importants. Tot, per aproximar la cultura andalusa a la ciutat. A més, en aquesta edició hi col·labora Radiolé. Les dues gales a la caseta institucional de la FECAC, diumenge, 30 d’abril, i dijous, 4 de maig, es retransmetran per aquesta emissora.

Més presència política

Però les novetats van més enllà de la programació i del funcionament de l’esdeveniment. Enguany ha augmentat la presència de partits i organitzacions polítiques amb caseta pròpia. És el cas del PDECat, ERC, Ciutadans, el PSC, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)- Súmate i Societat Civil Catalana. L’any passat només hi van ser Cs i Societat Civil, tot i que l’ANC ja ho va sospesar.

En una entrevista a ‘La tarda de Barcelona‘, de betevé 91.0 fm, un dels responsables de la caseta de l’ANC a la Feria de Abril ha assegurat que el fet de ser-hi “ens enriqueix” perquè “som una entitat transversal, feia anys que estàvem pressionant per poder ser-hi i aquest any ho hem aconseguit”.

Escolteu la connexió de ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, aquí: