L'Enric va viure durant 11 anys a les barraques de Montjuïc i encara recorda com va ser l’esllavissada del 1963. Avui ha volgut visitar l'exposició sobre la memòria dels barris de barraques de Montjuïc, Sants i les Corts per buscar fotografies i recordar una època passada. Enric Soto, visitant "És rememorar una època molt bonica de la meva vida. Vivia a les barraques quan vaig conèixer la que és la meva dona. Hi ha molta gent que li fa vergonya reconèixer que ha viscut a les barraques, no t'has d'avergonyir dels teus orígens." Els nuclis de barraques van ser creats per famílies d'immigrants que van arribar de tot Espanya durant el segle XX. Aquest recorregut fotogràfic pretén servir de testimoni de com va ser la vida en aquests barris. Oriol Granados, Centre d'Estudis de Montjuïc "A part de les fotografies també hem intentat recuperar documents. És a dir, això que ens expliquen, com es vivia? I, sobretot, pensant en la gent que va ser justament els nens o joves de la muntanya que són els que van sortir són ara els avis. " “Aquesta mostra es podrà visitar fins al 23 de juny a la Sala Anselm Cartanyà. A més, també es realitzaran altres activitats com xerrades, taules rodones i, fins i tot, uns itineraris guiats per persones que van conèixer de primera mà aquests barris de barraques.”

Moltes famílies d’immigrants d’arreu d’Espanya es van establir a Barcelona durant el segle XX en busca de noves oportunitats de feina. La majoria van viure durant anys a les barraques que ells mateixos van construir. Amb el temps, però, el que havien estat uns pocs habitatges es van convertir en barris de barraques.

L’exposició està formada per més de cinquanta fotografies i altres documents que il·lustren com era aquella època. L’Enric Soto, que va viure en un d’aquests nuclis de barraques, diu que ha volgut visitar la mostra per recordar el seu passat: “Hi ha molta gent que li fa vergonya reconèixer que ha viscut a les barraques, no t’has d’avergonyir dels teus orígens.”

L’Oriol Granados, del Centre d’Estudis de Montjuïc, explica que fins ara només s’havien posat plaques per recordar aquests barris i que amb l’exposició volen recuperar testimonis i donar una visió de com eren aquests nuclis des del moment en què es van crear fins a la seva desaparició. Per aquest motiu, a banda de l’exposició, també es realitzaran xerrades, taules rodones i dues passejades per Montjuïc guiades per persones que van conèixer aquests barris.

La mostra fotogràfica, que es podrà visitar a la sala Anselm Cartanyà de la seu del districte fins al 23 de juny, ha estat impulsada per l’Arxiu Municipal, la Comissió Ciutadana per a la recuperació de la memòria dels barris de barraques, el Centre d’Estudis de Montjuïc i el grup de treball de memòria històrica de Sants-Montjuïc.