Aquest divendres s’ha inaugurat “Insta li(f)e”, una de les activitats de la mostra. Acull el treball fotogràfic de set joves que s’han centrat en com la seva generació projecta la pròpia imatge a les xarxes socials. És un projecte d’estudiants de 4t d’ESO de l’Institut Ernest Lluch. La Laia Matari Fernández i el Bertran Esteve Garcia, expliquen que volien fer algun tipus de crítica social, o de conflicte actual, i es van decidir per les xarxes socials perquè era una cosa molt actual i  que interessava molt públic de la seva mateixa edat. Amb això, la intenció és mostrar la història que hi ha darrera de cada foto, que encara que pugui semblar espontània, de vegades té molta preparació al darrere.

 L’exposició ha comptat amb la col·laboració de l’Espai de Fotografia Francesc Català-Roca. El suport dels equipaments municipals que hi participen permeten als professors poder desenvolupar els materials més enllà de les possibilitats del centre, i comptar amb la difusió que té al barri, com explica Sari Llauradó. Ella imparteix Arts Plàstiques a l’Institut Ernest Lluch i valora  també la reflexió vivencial que els joves poden treure de l’experiència.

Els joves han fet un treball intensiu en fotografia però també han tingut l’oportunitat de gestionar cada pas del projecte, que estarà exposat a l’espai jove de Les Arenes fins al 8 de maig. Al costat d’aquesta i altres exposicions també es faran activitats de teatre, música i dansa als centre cívics i esportius i biblioteques del districte al llarg de tot el mes de maig.