Representants de les 12 entitats culturals i socials que hi ha a Can 60 Seixanta han entregat al districte un document consensuat sobre quin consideren que ha de ser el futur d’aquest antic recinte fabril del Raval. La propietat de l’espai fa mesos que ha deixat de renovar els contractes que finalitzen. Les entitats, però, creuen que per al barri és important mantenir les activitats. REBECCA MUTELL, portaveu entitats culturals Can 60 “Que es un motor, tanto cultural como social del barrio, que es necesario preservarlo, que estamos ahora en la actualidad en una situación compleja ya que no sabemos muy bien qué va a pasar con nostros y con las actividades y que lo que queremos es preservarlas.” El document recull també la importància arquitectònica i històrica del recinte, un dels pocs vestigis de l’activitat industrial del segle XIX al Raval. Mantenir-ho, segons les entitats, és assumible. RAÜL ROBERT, president de Sostre Cívic “La inversió pot ser més gran seria la de la compra del patrimoni, la de rehabilitació és difícil de dir sense un projecte, però està estructuralment bé, que és el principal tema que sempre puja més.” El districte, que fa de mitjancer entre les entitats i la propietat, considera importants els projectes que es fan a Can Seixanta, però recorda que el recinte és propietat privada, i, que, per tant, ha d’estudiar els projectes que els presentin de les dues parts. Ara esperen rebre la proposta de la propietat.

El recinte del carrer de la Riereta, en mans d’un únic propietari, acull entitats culturals i socials, a més de tres llogaters d’habitatges. Des de fa uns mesos les organitzacions temen per la seva continuïtat ja que la propietat no els ha renovat els contractes de lloguer, que ja han finalitzat.

Les associacions reclamen la continuïtat de les activitats al barri perquè consideren que és un “motor cultural i social”. Per això han entregat un document consensuat al districte amb diferents propostes com, per exemple, la rehabilitació de l’immoble. L’estudi també destaca la importància històrica i arquitectònica d’aquest espai fabril del Raval.