Es considera per sobre de tot un rocker, i avui ha estat un dia molt trist per al Phil. La seva galeria de fotografies de grans figures del rock i el pop té dos exemplars de David Bowie, un artista que considera imprescindible per a tot melòman. David Bowie ha estat elevat com una figura de consens dins del pop i per moltes generacions, per la seva experimentació constant i incansable, des que va començar, a la dècada dels 60. ABEL GONZÁLEZ, Primavera Sound "Va entendre que... creant personatges..." Personatges trencadors com Ziggy Stardust són pilars en la trajectòria de Bowie sobre els escenaris. També les seves lletres, plenes de ficció i mística. Bowie feia 12 anys que no pujava als escenaris, però no va deixar mai la música. De fet, en el seu darrer treball, que es va presentar la setmana passada, feia constants referències a la mort i l'agonia. Per molts passarà a ser un heroi musical, i per sempre.

Segons el curt comunicat fet públic per la família, Bowie ha mort “pacíficament envoltat de la seva família” després de “lluitar coratjosament contra el càncer des de feia 18 mesos”.

L’últim disc de l’artista, ‘Blackstar’, havia sortit al mercat divendres passat, coincidint amb el dia del seu 69è aniversari. Músic, compositor i productor, a Bowie se’l recordarà per haver innovat durant la dècada dels 70, per la seva veu peculiar i la profunditat intel·lectual de la seva obra.