Els llums de la Feria de Abril podrien no encendre's aquest any al Parc del Fòrum. La Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya, la FECAC, amenaça d'emportar-se l'esdeveniment a un altre municipi. Diuen que són els propietaris de la marca Feria de Abril de Catalunya i es queixen del nou concurs que ha creat l'Ajuntament per adjudicar l'organització de la fira. Denuncien que les noves condicions no permeten que l'esdeveniment sigui rendible i lamenten també la falta de diàleg per part del consistori. A més, denuncien que en el jurat del concurs hi ha dos membres afins a l'altra entitat aspirant a organitzar l'esdeveniment. DANIEL SALINERO, president de la FECAC "Les bases en principi són inviables. Jo no és un tema de dir guanyarem més o menys sinó que no cobrirem l'acte. Van trucar per dir que el jurat es modificava i han entrat dues persones que públicament des de sempre han estat en contra de la FECAC". Des de l'Ajuntament defensen que el jurat és imparcial i argumenten l'obertura del concurs públic per raons de transparència. Diuen també que les noves condicions garantiran la seguretat de la fira i asseguren que Barcelona tindrà Feria de Abril 2016. JAUME ASENS, tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència "La Feria de Abril es queda a Barcelona. Més enllà que una de les empreses si no és la que finalment guanya el concurs vulgui oferir-se a altres ciutats." L'antic partit en el govern nega que hi hagués problemes de seguretat. Convergència i Unió lamenta també que perilli la celebració de la Feria de Abril a Barcelona. JORDI MARTÍ, regidor de CiU "Vam fer molta feina per consolidar l'arrelament d'aquest esdeveniment a Barcelona. Seria una greu situació que es produiria si Barcelona perdés aquest gran esdeveniment cultural." Aquest divendres acabarà el termini per presentar les candidatures per organitzar la fira. L'Ajuntament, però, està estudiant l'al·legació de la FECAC, que demana canviar les bases del concurs i una pròrroga per presentar-s'hi.

Asens ha afirmat que la Feria de Abril “es queda a Barcelona” i ha explicat que s’ha optat per la reducció de l’espai per una qüestió de seguretat, després de l’accident que es va produir l’any passat en una atracció. Per contra, des de l’antic partit de govern neguen que hi hagués problemes de seguretat i lamenten que perilli l’esdeveniment.

FECAC: “Hi ha un 90 % de possibilitats que la Feria de Abril no es faci a Barcelona”

Per la seva banda, el president de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya, Daniel Salinero, ha explicat a Barcelona FM que el govern municipal no ha rebut la federació, i ha assegurat que no hi ha el diàleg que tenien “amb altres equips de govern”. Salinero ha asseverat que “hi ha un 90 % de possibilitats que la Feria de Abril no es faci a Barcelona” perquè les noves condicions no permeten que sigui rendible.

Segons Salinero, l’Ajuntament ha posat a concurs l’espai on se celebra la Feria de Abril en les dates de la fira amb unes condicions que suposen reduir l’horari d’obertura, assumir la despesa dels generadors elèctrics i del consum de gasoil i aigua, tenir un fil musical comú per a totes les atraccions i contractar un enginyer que les revisi diàriament, així com contractar personal de control de l’aforament al recinte i a les casetes. A més, l’espai destinat a les atraccions serà la meitat del de l’any passat, amb la reducció dels firaires que s’hi podrien instal·lar i, en conseqüència, del cànon que aquests paguen a l’organització.

A més, denuncien que en el jurat del concurs hi ha dos membres afins a l’altra entitat aspirant a organitzar l’esdeveniment. Des de l’Ajuntament defensen que el jurat és imparcial i argumenten l’obertura del concurs públic per raons de transparència. Diuen també que les noves condicions garantiran la seguretat de la fira i asseguren que Barcelona tindrà Feria de Abril 2016.

La FECAC ha explicat que el concurs presentat pel consistori cita la celebració “d’un esdeveniment cultural” en el marc de “la cultura andalusa”, i ha recordat que l’entitat és la propietària de les marques Feria de Abril de Catalunya i Feria de Abril de Barcelona. Aquest divendres acaba el termini per presentar les candidatures per organitzar la fira.