El director de l’Apolo, Alberto Guijarro, ha explicat que un dels seus objectius és contribuir a la professionalització del sector i “reforçar de base l’escena musical barcelonina”. Per això, a més d’assessorar i acompanyar les bandes seleccionades, s’oferirà formació no reglada a tècnics i s’organitzaran debats i tallers per a professionals del sector. El projecte, en què els responsables de la sala fa més de dos anys que treballen, podria arrencar a partir del segon semestre de 2016, quan culminin les obres d’habilitació de l’espai, ubicat a l’edifici annex a la sala.

[Imatge: el director de la Sala Apolo, Alberto Guijarro, i la cap de comunicació, Maria Sagrera]

Balanç de temporada i programa de futur

La Sala Apolo va tancar l’any 2015 amb bones xifres d’assistència i un repunt del nombre d’activitats programades respecte a l’any anterior. Entre les dues sales, entre clubs i concerts, van passar per l’Apolo 725 artistes, això és un 7,5 % més que el 2014. “No arribem al nivell de l’any 2012, però sembla que la cosa s’anima, que els promotors mouen més gires, i es busquen nous formats”, ha indicat Guijarro. Quant al públic, l’any passat van passar per les dues sales unes 350.000 persones, un 10 % més que l’any 2014.

Pel que fa a la programació d’aquest curs, aquest dilluns han transcendit alguns dels Caprichos Apolo, els concerts de producció pròpia de la sala, de “rareses i propostes singulars”. Enguany comptaran amb actuacions de John Howard, l’electrònica luxemburguesa de Say Yes Dog i Sun Glitters, Vieux Farca Touré Trio, i les propostes flamenques de Duquende, El Cabrero i ‘Como un corazón’ (projecte del poeta Alberto Manzano, que ha traduït lletres de grans compositors americans perquè siguin interpretades per un elenc femení de veus flamenques).

L’any 2018 la Sala Apolo celebrarà el seu 75è aniversari. Mentre no arriba aquesta data, la sala ja organitzarà algunes activitats prèvies a la commemoració. Enguany s’ha dissenyat un homenatge a la “cultura de ball” a través de l’expressió d’artistes no músics. En cada una de les 52 setmanes de l’any, “il·lustradors, pintors, dissenyadors o escriptors” faran la seva interpretació del ball, i les seves creacions es podran contemplar al web de la sala.