En un entorn que coneix bé, el Raval, Isabel Coixet ha presentat el cicle que ella mateixa ha configurat sobre aquelles pel·lícules que més l'han marcat amb dones com a protagonistes (mig vícitmes mig heroïnes), 11 films, entre els quals la francesa 'Party girl', de 2014, o la producció americana 'Carta de una desconocida', que Max Ophüls va dirigir el 1948.... NÚRIA DIAS / JÚLIA LÓPEZ Un cicle que sota el títol explícit de 'Dones (bastant) perdudes' formarà part de la programació d'aquest 2016 a la Filmoteca. decla: ISABEL COIXET directora de cinema 'Jo tenia una mica aquesta idea de repassar películes antigues que estiguessin conectades amb películes que acaben de sortir. Veure aquesta visió de les dones que moltes vegades som el nostre pitjor enemic, que tenim aquesta mena de cosa massoquista, que ho fem tot per l'altre, fins que ens perjudica i ens fot la vida.' El director de la Filmoteca va demanar a Coixet que escollís els títols per a aquest cicle i el resultat ha estat aquest compendi de llargmetratges. Un cicle que es combinarà al llarg del gener i el febrer amb pel·lícules (aquestes sí) dirigides per la directora barcelonina.

El director de la Filmoteca, Esteve Riambau, va donar carta blanca a Isabel Coixet perquè triés una temàtica per a un cicle de cinema. La directora barcelonina ho tenia clar. Volia pel·lícules, tant antigues com actuals, que fessin un retrat de la dona, de vegades víctima, de vegades heroïna. Va escollir 11 llargmetratges, entre els quals, ‘Party girl’ (2014) o ‘Carta d’una desconeguda’ (1948). Tots aquests treballs englobats sota el títol explícit de Dones (bastant) Perdudes. Un estat que, segons Isabel Coixet, s’ha donat en temps passats i que es reprodueix també actualment entre les dones del segle XXI.

El cicle es combinarà al llarg dels mesos de gener i febrer amb films (aquests sí) de la directora. Podrem veure a la Filmoteca títols com ‘Marea blanca’ (2012), ‘Massa vell per morir jove’ (1988), ‘Coses que no et vaig dir mai’ (1995), ‘A los aman (1998) i ‘Mi vida sin mí’ (2002).