públic Primavera Sound
Foto: Mar Vila (ACN)

Tot i que el Primavera Sound 2022 Barcelona comença oficialment el 2 de juny, aquest dimecres, 1 de juny, ja hi ha programats els primers concerts. Formen part de la programació del Primavera a la Ciutat, un festival paral·lel que se celebra fins al 8 de juny en 14 sales i espais de concerts de Barcelona. Un homenatge a la cultura de club i “la celebració definitiva de la tornada a les sales de concerts” després del parèntesi de la pandèmia.

En el Primavera Ciutat s’han programat prop de 200 actuacions. L’estrena, aquest dimecres, és al Poble Espanyol, un espai carregat de simbolisme que vol ser un retorn al passat, on es van celebrar les primeres quatre edicions del festival entre els anys 2001 i 2004. A l’escenari hi haurà les propostes de The Linda Lindas, Wet Leg, Teto Preto i Rina Sawayama, entre d’altres.

El Primavera Sound celebra els 20è aniversari

El gruix del Primavera Sound 2022 començarà, però, aquest dijous 2 de juny. Després d’haver cancel·lat les edicions de 2020 i 2021, el festival multiplica la durada per celebrar el 20è aniversari el 2022 i s’allargarà fins al 12 de juny. En total, més de 500 concerts, repartits entre el Parc del Fòrum i diversos escenaris de la ciutat.

Seran dos caps de setmana de concerts. Entre les actuacions programades destaquen The StrokesTyler, The CreatorPavementTame ImpalaMassive AttackGorillazThe NationalJorja SmithBeck i Nick Cave and the Bad Seeds. Una altra de les actuacions assenyalades serà la dels Antònia Font, que precisament tornaran als escenaris en aquest espai del Fòrum.