segona pasqua 2022 barcelona

La segona Pasqua 2022, o Dilluns de Pasqua Granada, caurà el 6 de juny. Aquest dia acostuma a ser festa a Barcelona i enguany, per primera vegada, ho serà al conjunt de Catalunya. Per primer cop, la data està marcada en el calendari laboral 2022 com a festiu a tot el territori, amb la qual cosa tindrem un cap de setmana llarg de tres dies. A Barcelona, durant aquests dies, pots gaudir de diverses activitats a la ciutat aprofitant els dies de festa.

A continuació et detallem què fer el cap de setmana de la segona Pasqua 2022 a Barcelona amb els esdeveniments més importants de l’agenda de la ciutat.

Cors Muts 2022

L’origen de la festa dels cors, dits muts perquè ja no canten, es remunta a mitjan segle XIX per iniciativa del músic, poeta i polític Josep Anselm Clavé, que va voler crear un moviment cultural per donar ocupació als obrers que, un cop acabada la feina, passaven la resta d’hores a la taverna. Un dels trets més característics de la festa és la indumentària dels participants. Cada agrupació coral es diferencia de la resta portant samarretes amb estampats vistosos o mocadors acolorits.

El dissabte anterior a la Pentecosta els cors, formats sobretot per homes, organitzen un aplec i marxen fora de la ciutat a passar un cap de setmana junts. Abans de marxar fan una desfilada pel barri per acomiadar veïns i familiars, abillats amb la indumentària característica. Dilluns a la tarda, quan tornen, fan una gran cercavila en què els membres del cor surten fins ben entrada la nit. Enguany els Cors Muts se celebren del 4 al 6 de juny.

Museus oberts el 5 i 6 de juny

Diumenge, 5 de juny, és el primer de mes i això vol dir que és dia de museus gratis a Barcelona. Hi ha centres que tenen entrada gratis i d’altres que ofereixen accés lliure els diumenges a la tarda, a més d’altres franges de gratuïtat. 

Els dilluns els museus públics de Barcelona resten tancats, a excepció del MACBA, el Museu Diocesà i el Museu Marítim. També estan oberts el CosmoCaixa i el Museu Egipci. Tot i que el 6 de juny és festiu, només es podran visitar el museus que obren habitualment els dilluns.

Tast a la Rambla 2022

Aquest dijous, 2 de juny, començarà la vuitena Setmana de Gastronomia de Barcelona, el Tast a la Rambla 2022. Durant cinc dies es podrà gaudir de degustacions de restaurants, pastisseries, tapes i espais gastronòmics de la ciutat, amb l’objectiu d’acostar l’alta cuina a tots els públics i reivindicar la Rambla com un gran eix lúdic de la ciutat.

VIII Festival Tradicional Japonès Matsuri

El moll de la Fusta acollirà el 4 i 5 de juny la 8a edició del festival Matsuri, un punt de trobada i d’intercanvi cultural a través de tradicions com el ball, les cançons tradicionals i el menjar tan autèntics com els dels matsuri japonesos. És un lloc de trobada on gaudir de la cultura nipona i aprofundir en el coneixement mutu entre catalans i japonesos residents a Barcelona.

Fira de Comerç de Primavera de Gaudí Shopping

L’associació d’establiments de comerç i serveis de l’avinguda de Gaudí i dels seus voltants, Gaudí Shopping, celebra un any més la ja tradicional mostra de comerç al carrer. Tindrà lloc el cap de setmana, 4 i 5 de juny, de 10 a 20 h a l’avinguda de Gaudí, i a més de comptar amb la participació de comerços associats a l’eix comercial, tindrà una oferta comercial variada d’artesans de qualitat.

També es podrà gaudir d’un cafè, una tapa o un bon menjar als bars i restaurants de la zona.