Enguany fa 30 anys de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona. Amb motiu d’aquest aniversari, Casa Seat ha organitzat l’exposició “Barcelona’92: l’impuls d’una ciutat”, que vol ser un homenatge a l’impuls ciutadà i a l’esperit d’unió i col·laboració publicprivades, que van fer que aquesta gran aposta de ciutat fos una opció guanyadora.

Distribuïda en les tres plantes de Casa Seat, es pot recordar la història de les diferents candidatures olímpiques de Barcelona, l’explosió creativa que va promoure i com el suport i la col·laboració de la ciutadania van ser imprescindibles per realitzar-los. Així mateix, es pot observar com aquest esdeveniment va transformar la fesomia i l’urbanisme de Barcelona i va suposar el despertament de la consciència sobre reptes socials que en l’actualitat són molt rellevants.

En aquesta exhibició, comissariada per Claudia Crego, es poden veure instal·lacions creades per l’artista Ramón los Heros i peces procedents de les col·leccions del Museu Olímpic i de l’Esport, l’Associació Voluntaris 2000 i Seat Cotxes Històrics.

Activitats paral·leles al voltant dels Jocs Olímpics

Mentre duri l’exposició es programaran un seguit d’activitats paral·leles que comptaran amb la participació d’alguns dels protagonistes principals dels Jocs Olímpics del 92.

La primera trobada ha coincidit amb la inauguració de la mostra i ha comptat amb la presència de tres dels referents creatius que van dissenyar la imatge d’una nova Barcelona: Carlus Padrissa, director de La Fura dels Baus, companyia teatral encarregada de la cerimònia inaugural; Manuel Huerga, director de les cerimònies d’inauguració i clausura, i Javier Mariscal, creador de les mascotes Cobi i Petra.