En la proposta formal del Comitè d’Empresa entregada a registre al Liceu aquest mateix dimecres, tots els treballadors s’han adherit a la proposta. Reclamen, però, com a contrapartida que la direcció retiri l’expedient de regulació d’ocupació. A més, demanen que la direcció i el Comitè d’Empresa negociïn un pla de viabilitat per al futur.

El director del Teatre, Joan Francesc Marco, va explicar dilluns que l’empresa presentarà un ERO el proper dilluns perquè no hi ha més alternativa, a banda de tancar durant dos mesos aquesta temporada. Marco va anunciar que hi haurà d’haver acomiadaments perquè si ara es programen més de 100 funcions l’any, la propera temporada n’hi haurà entre 80 i 100.

La plantilla, que fa anys era de més de 450 treballadors, ara és de prop de 400. La programació del Foyer es va cancel·lar la temporada passada i els sous s’han retallat entre un 5% i un 8%.

Precisament avui s’ha sabut que persones pròximes al Gran Teatre del Liceu (abonats, aficionats, o benefactors, entre d’altres) estan recollint signatures per demanar a les institucions que destitueixin el director actual del Teatre, Joan Francesc Marco. Diuen que s’ha mostrat incapaç de gestionar un equipament cultural de la magnitud i rellevància del Liceu i que per això ha hagut de recórrer a les retallades d’espectacles i la reducció de personal.