L'assemblea de la tarda es preveia multitudinària, i així ha estat. Uns 1.500 treballadors de metro i autobús i aquesta n'és la novetat, junts per primer cop , per fer força i evitar que les retallades, que s'han xifrat en 56 milions per a tot TMB, afectin els treballadors. l'empresa ja ha avançat que no s'acomiadarà ningú, a canvi no s'apujaran un 2,5% els sous, tal com preveu el conveni col•lectiu. La proposta però no ha convençut i l'assemblea ha ratificat la vaga que els treballadors ja havien votat al matí. Ambient Quatre dies de vaga que començaran el 27 de febrer, coincidint amb l'inici del Mobile World Congress, un dia especialment delicat per a la mobilitat de la ciutat. PERE RAMON, president del Comitè d'Empresa de Metro de TMB "El dia 27, en assemblea de treballadors decidirem si dia a dia es desconvoquen la resta de vagues en funció del resultat del que pugui dir l'empresa." Ara per ara però, les posicions entre empresa i treballadors estan més allunyades que mai. Per demà mateix TMB els ha proposat tornar a asseure's a negociar, però els sindicats han rebutjat assistir-hi. En acabar l'assemblea uns 200 treballadors han anat fins a la seu de Convergència, en metro i sense pagar. Volen que l'alcalde escolti les seves reivindicacions, per això diumenge intenteran boicotejar la inauguració del monument als castellers a la plaça de Sant Miquel. Un acte al qual també està previst que assiteixi Xavier Trias.

Els sindicats de TMB denuncien que l’empresa està vulnerant el conveni vigent i rebutgen les mesures d’austeritat que planteja la direcció. L’assemblea ha reunit uns 2000 treballadors de Bus i Metro. Els representants sindicals diuen que el motiu de la vaga és la denúncia de l’incompliment del conveni, l’impagament dels endarreriments salarials corresponents al 2011, les retallades de servei i l’augment de les tarifes del transport.

Un cop finalitzada l’assemblea els treballadors han entrat a la seu del districte de Sants on han desplegat pancartes on es podia llegir “Trias i Hereu mentiders”. Acte seguit han sortit al carrer i han tallat el trànsit a la Creu Coberta. Poc després la protesta s’ha disolt.

En conèixer la decisió dels treballadors, TMB ha emès un comunicat en què lamenta la convocatòria perquè “perjudica greument els ciutadans, l’economia i la imatge de la ciutat”. Segons TMB, la convocatòria busca obertament impedir el dret dels ciutadans a la mobilitat i interferir en la celebració del congrés mundial de mòbils.

TMB lamenta “que s’utilitzin d’aquesta manera les reivindicacions d’increments salarials d’un col·lectiu concret per perjudicar la reputació internacional de la ciutat i amenaçar així una activitat econòmica vital en els moments de crisi i de pèrdua d’ocupació que està patint el país”. L’empresa assegura que ha garantit als treballadors el manteniment dels salaris i dels llocs de treball.

Si bé la decisió de fer vaga durant el MWC s’ha pres aquest dimecres al matí, a les 18.00 hores d’aquesta tarda els treballadors han tornat a votar i han ratificat les aturades. Després han tallat la carretera de Sants en una manifestació i s’han adreçat a la Plaça d’Espanya, on han agafat el metro per anar a manifestar-se davant la seu de CiU.