Fonts de la Fira han destacat la importància del congrés i l’impacte econòmic, social i d’imatge que té en la ciutat de Barcelona. Tot i que respecten la reivindicació, també han demanat a les parts (treballadors i TMB) que facin el màxim esforç possible per arribar a un acord i evitar la vaga. Si això no és possible, des de la Fira esperen que els serveis mínims funcionin i que es posin en marxa les mesures de seguretat necessàries per garantir la mobilitat i comoditat dels congressistes.

Els responsables del recinte s’han posat ja en contacte amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, amb l’objectiu d’endegar les mesures necessàries i garantir el funcionament normal del congrés, tot i la possibilitat d’una vaga de transport.

El Mobile World Congress 2012 serà el primer des que Barcelona va ser elegida capital mundial del mòbil fins a 2018. Està previst que hi participin més de 60.000 persones, el 95% estrangers, i també un 30% dels alts directius del sector de les telecomunicacions.

Es calcula que l’esdeveniment pot tenir un impacte econòmic a la ciutat de més de 275 milions d’euros aquest any, i que genera uns 6.000 llocs de treball anuals directes i indirectes des que se celebra a Barcelona, concretament, des de 2006. A més, un esdeveniment d’aquestes característiques atrau uns 2.900 periodistes d’arreu del món, que no només informen sobre les novetats tecnològiques, sinó també sobre la ciutat i els encerts i errors de l’organització.