FERRAN MASCARELL, conseller de Cultura "Hi ha gent que té dret a queixar-se i n'hi ha que tenen menys dret a queixar-se perquè hi ha gent que té una mica menys de recursos i hi ha sectors en què hem optat perquè els recursos es mantinguin, els que considerem estratègics per al futur del país, i un d'aquests és el cinema. Em moriria si no us dic que la gala no em va agradar gens, gens, gens, gens, gens. I ja que a la gala ells van tenir dret a expressar-se amb tota naturalitat, jo també tinc dret a fer-ho. No em va agradar gens, perquè penso que no va ser un exercici d'autoestima de tots plegats i a favor del cinema. La llibertat d'expressió: tu vas parlar i no em vas donar dret a contestar. Jo en canvi et deixo parlar i, si vols, discutirem."

En la recepció als guardonats al Palau de la Generalitat, Mascarell ha estat taxatiu pel que fa a la gala. Ha dit que no li va agradar gens, i ha lamentat que en alguns números musicals s’associessin política i corrupció.

El conseller de Cultura ha retret al sector del cinema que es queixi constantment. “Hi ha gent que té menys dret a queixar-se”, ha dit, en referència al pressupost de la conselleria per a aquest any, que beneficia els creadors i els directors de cinema més que no pas els equipaments, els més afectats per les retallades.

Estava previst que en l’acte protocolari d’aquest dimarts hi assistissin tots els premiats, però només n’hi ha hagut alguns (com ara el productor de ‘Mientras duermes’, Julio Fernández, el guionista de la mateixa pel·lícula, Alberto Marini, o el director de ‘Catalunya, über alles!’, Ramon Térmens). Cap dels actors premiats no ha anat a la Generalitat, i tampoc no ho han fet els directors de les dues pel·lícules triomfadores, Jaume Balagueró (‘Mientras duermes’) i Kike Maíllo (‘Eva’). Tot i la plantada i les crítiques a la gala, Mascarell ha felicitat tots els premiats.