El president de la Fundació, Xavier Antich, ha explicat avui que davant l’afluència massiva de persones durant les jornades de portes obertes d’ahir i avui (que han aplegat 6.000 persones fins a les 13 h) la institució ha decidit obrir les portes dissabte i diumenge a un preu simbòlic de 3 euros l’entrada. Durant el cap de setmana es mostraran les obres que s’han escollit per a aquesta ocasió, entre les quals destaca ‘Terrós’, un llenç de 1984, de la col·lecció privada de la família i que al·ludeix a la mort.

Mentre avui centenars de persones visitaven la Fundació, al tanatori de Sant Gervasi la família més directa s’ha reunit en un acte íntim, en què no hi ha hagut cerimònia religiosa ni laica. Antoni Tàpies ha estat incinerat aquest dimecres.

El director de la Fundació Antoni Tàpies s’ha mostrat “emocionat” per la manera com les persones s’han acostat al museu, convertit en “un lloc públic de dol, un fet estrany en un país en què se sol tancar per aquest motiu”. Segons Xavier Antich, s’ha aconseguit que la ciutadania pugui acomiadar-se de l’artista davant la seva obra. A més, ha qualificat d’acte cívic aquest homenatge, que també ha comportat una certa idea de “dessacralització” de la idea del que són els museus, ja que la gran afluència de visitants ha trencat el silenci.