El ballarí ha assegurat aquest dilluns que volen que la companyia sigui “el Barça de la cultura”. Corella ha explicat que ja disposa d’un local d’assaig prop del Palau de la Música de Barcelona, i que ha signat convenis amb l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. El tracte amb el consistori inclou la cessió d’un local per a la Fundació, que molt probablement serà l’antiga seu del diari ‘La Vanguardia’, al carrer de Pelai, segons el mateix Ángel Corella.

Pel que fa a l’acord amb la Diputació, es tracta d’un acord econòmic. Segons el coreògraf, encara s’ha de negociar un possible conveni amb la Generalitat que no s’ha tancat perquè, segons Corella, les circumstàncies econòmiques són difícils.

La intenció de Corella és obrir, en l’espai proper al Palau de la Música (de 1.500 metres quadrats i on ja assaja la companyia), una escola de dansa el proper mes de maig. El centre serà el planter i també un filtre per on passaran els aspirants a ballarins.

Corella ja va anunciar el 2003 la intenció de traslladar-se a Barcelona, però això no ha estat possible fins ara. El coreògraf ja ha reconegut que la decisió ha aixecat alguns recels en el món de la dansa de Catalunya. El ballarí madrileny ha explicat que ha rebut algunes trucades de l’Associació de Professionals de la Dansa, i ha intentat tranquil·litzar la professió tot dient que ha vingut a Barcelona “per sumar, i no per restar”.

Corella ballarà al Gran Teatre del Liceu els propers dies 9 i 12 de febrer, amb l’espectacle ‘El llac dels cignes’. La resta dels dies programats, el personatge del príncep Sigfried serà interpretat pels ballarins Dayron Vera i Aaron Robinson. El muntatge que porta Corella al Liceu és una versió reduïda de dues hores que es va estrenar l’any 2010 a Valladolid.