"Que allà on siguis t'acompanyi el teu meravellós art. Gràcies per el que ens has deixat aquí. Paula i Inés." "Desconeixíem el talent de Tàpies. Les obres són impressionants. Una de les que més ens ha agradat és 'Fils i argolla'". "Moltes gràcies per la teva actitud, sempre a prop de les esquerres." "Un país petit, sense tu, encara som més petits. Que la teva llavor torni a florir per ser grans dintre de la nostra petitesa." "Amb afecte i agraïment pel que ha estat mecenes del Camí dels Països Catalans." "Un gran veí de la propietat que tens a Can Pins, al Montseny, prop de la nostra, que és Can Masó de Can Pins." "Des de la serenitat ens has ensenyat a mirar, des de fora, endins. Pascual Iranzo." "L'art de Tàpies, el Dau al Set, ens ensenyen un camí que no té aturador. Gràcies." "Matèria humana en aquest acte de comiat, la més preuada. Gràcies. Jordi Claret." "Gràcies pels teus silencis, mestre." "Espero que hagis pogut aconseguir plasmar l'univers en un sol traç. Pablo García."

El preu habitual de l’entrada per visitar les exposicions de la Fundació Antoni Tàpies és de set euros, però arran la mort de l’artista els responsables del centre van decidir obir ahir i avui de forma gratuïta perquè tothom pogués acomiadar-se de l’artista, mort dilluns als 88 anys. La ciutadania ha respost amb entusiasme a aquestes jornades de portes obertes, en què persones de totes les edats, perfils i procedències no han parat de desfilar per la Fundació. Molts han deixat els seus missatges de record als llibres de condol que s’han situat a l’espai central.

La Fundació romandrà tancada aquest dijous i aquest divendres, però el cap de setmana tornarà a obrir perquè els ciutadans que ho desitgin, especialment de fora de Catalunya, puguin arribar a homenatjar allà el pintor. El director de la Fundació Tàpies, Xavier Antich, s’ha mostrat emocionat per la manera com la gent s’està acostant a la fundació i orgullós d’haver pogut canalitzar aquest acte cívic.