L’Alternativa presenta una programació amb més de 150 films d’autor, pel·lícules contemporànies de cinema independent que no formen part dels circuïts habituals. D’aquests films, n’hi ha 28 que competeixen a L’Alternativa Oficial i són una mostra de la millor producció internacional contemporània.

A més, també s’hi han programat activitats paral·leles, a Panorama i Petits Experiments. Així mateix, per celebrar els 20 anys de trajectòria, s’hi han programat 22 llargmetratges que retraten la història d’aquestes dues dècades del festival. En aquest apartat s’hi projecta des de ‘Finisterrae’, de Sergio Caballero; ‘Alícia a les Ciutats‘, de Wim Wenders, o ‘El meu enemic íntim’, de Werner Herzog.

Les entrades costen uns 5 € per sessió i també hi ha l’opció de comprar un abonament de cinc entrades per 20 €. A més, del 25 de novembre al 8 de desembre alguns dels films estaran disponibles al web de cinema en línia Filmin.

Espai per a l’educació

El debat i la formació també té protagonisme al festival, que dedica sessions destinades als professionals i també als alumnes de les escoles de cinema.