L’estudi del dissenyador Mario Eskenazi ha estat l’encarregat de redissenyar la imatge corporativa del centre d’Arts Santa Mònica, que deixa de dir-se CASM i des d’ara dóna més relleu al nom Santa Mònica.

Una de les novetats més destacades és el nou programa de televisió TT, produït per Arts Santa Mònica i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, dirigit i presentat per la periodista Bibiana Ballbè. Es tracta d’una proposta setmanal per explicar com treballen els creadors catalans i fer-ne la màxima difusió. Segons Ballbè, es tracta d’un “creality”, un programa que vol explorar “la veritat sobre la creativitat”. Segons el comunicat, TT “combinarà moments personals, de making off, declaracions a càmera i vídeo diaris amb reportages de creadors per crear comunitat d’artistes i organitzar el talent del país”. El programa, que s’anuncia com un format propi de televisió, es començarà a emetre la tercera setmana de Gener 2014 al canal 33.

De fet, un dels objectius d’aquesta temporada és convertir el centre, inaugurat l’any 1988, en un “lloc de síntesis i de trobada, en referència de referents”, segons Ferran Mascarell. En aquesta línia, el claustre canviarà d’usos i ja no s’utilitzarà com a sala d’exposicions, sinó com a espai de programació musical i local d’assaig.

El tret d’inici de la nova etapa és l’exposició “Un dilema: la inversió en la incertesa”, que reuneix l’obra d’una vintena de creadors que han treballat  a la Xarxa de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya, entre els quals hi ha Antoni Llena, Democràcia, Francesc Abad, Basurama, Tere Recarens & Ozay Sahin o Les Salonnières. La mostra, dirigida pel crític Jeffrey Swartz, defensa la importància que té la inversió en cultura i serà a l’espai fins al 12 de gener de 2014.

Més endavant s’exposarà “Sistematúrgia”, que aplegarà accions i dibuixos de les obres de Marcel·lí Antúnez i l’exposició “Blanc sobre negre” una mostra sobre la pàgina en blanc.

De moment, la direcció és a càrrec de la historiadora i crítica d’art Conxita Oliver, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha informat que d’aquí a dos anys es convocarà un concurs per triar un nou director.

Més exposicions

Arts Santa Mònica també acollirà el Loop 2014, el cicle Hamaca, el festival de vídeo d’autor Flux 2013, la música visual Arts Sònica, l’Eufònic Urbà o l’Arts Libris 2014.